Informació de l’Erasmus+ de l’INS Ramon Muntaner

L’Institut Ramon Muntaner va obtenir la Carta Europea d’Educació Superior per l’Agència Europea Executiva d’Educació i Cultura l’any 2016 i per tant hem pogut sol·licitar un programa Erasmus+  directament a l’Agencia Nacional de Programes Europeus.  El passat mes de maig ens van atorgar un nombre de 10 places.

Comptem amb dos socis  col·laboradors, un a França (l’Escola Bressola) i un altre a Alemanya (WaldkinderGarten o Escoles del Bosc).  La Escola Bressola  ens ha ofert la possibilitat que  alumnes del CFGS d’Educació Infantil i del CFGS d’Integració Social facin una estada formativa de 2 mesos a la seva escola Sant Galdric de Perpinyà.  L’estada formativa començaria al mes d’octubre de 2018.  Aquesta experiència aportarà als participants l’aprenentatge d’una pedagogia inclusiva que treballa en verticalitat basada en l’aprenentatge cooperatiu amb grups de nens d’edats compreses entre 2-6, 6-7 i 8-9 anys.

A Alemanya comptem amb dues escoles WaldkinderGarten a la zona de Baden Württemberg, una situada a Baden-Baden (Franciskuskindergarten) i l’altre a Stuttgart (WaldkinderGarten Rohr). Compten amb una metodologia pròpia que fomenta els valors de respecte per la natura i els seus cicles a l’hora que aprofiten els beneficis que implica aquest contacte diari amb el bosc tant per la salut física com psicològica.

De moment tenim 4 candidates del  cicle d’Educació Infantil per anar-hi a les 2 Llars durant 2 mesos després de la setmana Santa. Estaran allotjades amb  una professora i una mare que participa en la organització de les escoles.  La selecció s’ha fet en base als coneixements d’Anglès (50%) i l’Actitud (50 %). Com que som centre gestor rebem una dotació per despeses de gestió de projecte amb els quals podem cobrir els gestos de  les classes d’Alemany  que estan rebent les alumnes des de finals d’octubre de 2017.

Ens queden 6 places per cobrir el curs vinent 2018-2019.